Speed-date på triennalen?

Arkitektbedriftene arrangerer i forbindelse med Oslo arkitekturtriennale 2019 «speed-date» mellom norske arkitektbedrifter og utenlandske journalister. Vi gjennomførte et liknende arrangement i 2016 med positive tilbakemeldinger fra deltagende kontorer.

Arrangementet finner sted 26. september kl. 12-14 på Sentralen i Oslo sentrum (Øvre slottsgate 3). Deltakerne vil kort få presentert sitt kontor og tanker (3-4 minutter) i plenum. Deretter blir det speed-dating enkeltvis med de fremmøtte journalistene. Det går ganske raskt, derav navnet speed-date.

Tema for triennalen er «Degrowth», se ytterligere informasjon nederst i saken. Det er naturlig i noen grad å koble sin presentasjon til denne tematikken, og det vil forventes at deltakere har gjort seg tanker rundt spørsmål som:

  • Hvordan kan fremtidens byer utformes når fokus er miljø og mennesker, i en verden hvor livskvalitet og bærekraft settes foran økonomisk vekst?
  • Hvordan kan morgendagens arkitekter ta sitt samfunnsansvar i utformingen av nye bygningstyper, byrom, og sosiale og kulturelle møtesteder?

Dersom du/dere er interessert i å være med på dette, vennligst send en epost til kommunikasjonssjef Bo Gleditsch innen fredag 28. juni. Arrangementet har begrensede plasser. Ved stor interesse vil vi foreta en utvelgelse for å ivareta bredde blant deltagerkontorene. 

Om Oslo arkitekturtriennale 2019

«Den globale oppvarmingen akselererer, og både aktivister og myndigheter verden over erklærer krisetilstand. Mens havet stiger og ekstremværet øker, ser vi at også de sosiale idealene om likhet, velferd og livskvalitet trues. Kløften øker mellom de som har altfor lite og de som har altfor mye.

Et avgjørende spørsmål for arkitekturens samfunnsrelevans, er hvordan den forholder seg til samtidens klimakrise og økende sosiale forskjeller. Arkitektprofesjonen har et unikt utgangspunkt for å utfordre vekstparadigmet. På den ene siden er den dypt innviklet i vekstøkonomien gjennom bygge- og eiendomsbransjen. På den andre siden er mange arkitekter mindre motivert av penger enn av sosiale, kulturelle og kunstneriske verdier.

Årets arkitekturtriennale, NOK: Arkitektur og nedvekst, undersøker begrepet nedvekst og dets konsekvenser for byene våre. Festivalen leter etter urbane og arkitektoniske løsninger for en verden hvor livskvalitet og miljø settes foran økonomisk vekst. Hvordan former og bygger vi byene våre i en slik verden? Og hvordan kommer vi oss dit? Bli med og skap fremtidsbilder av en verden der alle har nok.»

Les mer om triennalen her >>

Relaterte saker

10589942

Stor pris til NIELSTORP+ Arkitekter

Publisert: 30. september 2019
ACE sector study-1

Vi minner om ACE Sector Study

Publisert: 6. september 2019
1001629060

Norske arkitekter erklærer klimakrise

Publisert: 2. juli 2019
ACE_guide

Internasjonal satsing?

Publisert: 14. mai 2019
1042342584

SHA-veileder på HMS-konferansen

Publisert: 8. november 2019
958443766

Ny CoP for VDC

Publisert: 6. november 2019
konfliktseminar_torhild_tøndel

Hvordan unngå konflikter?

Publisert: 23. oktober 2019
Triennaleåpning 2

OAT offisielt åpnet

Publisert: 27. september 2019

Mest leste saker