OAT offisielt åpnet

Torsdag 26. september ble Oslo arkitekturtriennale offisielt åpnet. I to måneder fremover inviteres det til spennende arrangementer og utstillinger, med nedvekst som gjennomgående tema, over hele Oslo. Arkitektbedriftene er stolt sponsor av triennalen.

Se triennalens kalender her >>

Om nedvekst

Triennalen skriver på sine hjemmesider:

Arkitektprofesjonen har et unikt utgangspunkt for å utfordre vekstparadigmet. På den ene siden er den dypt innviklet i vekstøkonomien gjennom bygge- og eiendomsbransjen. På den andre siden er mange arkitekter mindre motivert av penger enn av sosiale, kulturelle og kunstneriske verdier.

«NOK: Arkitektur og nedvekst» undersøker begrepet nedvekst og dets konsekvenser for byene våre. Festivalen leter etter urbane og arkitektoniske løsninger for en verden hvor livskvalitet og miljø settes foran økonomisk vekst. Hvordan former og bygger vi byene våre i en slik verden? Og hvordan kommer vi oss dit? Bli med og skap fremtidsbilder av en verden der alle har nok.

Speed date med journalister

Arkitektbedriftene markerte åpningen av triennalen med et arrangement på Sentralen. En «speed date» mellom norske arkitektkontorer og internasjonale journalister, på Sentralen i Oslo. 14 kontorer presenterte seg gjennom korte innlegg, hvorpå journalistene så fikk anledning til å komme enda nærmere gjennom korte «dater» i ettertid.

Relaterte saker


Mest leste saker