Alta omsorgssenter er årets helsebygg 2021

Prisen for Årets helsebygg 2021 går til Alta omsorgssenter i Alta kommune, som vant foran to andre nominerte prosjekter. Juryen fremhevet blant annet de gode miljøtiltak, funksjonalitet, og plassering i terrenget. Bygget er tegnet av Stein Halvorsen Arkitekter.

Rådmann Bjørn Atle Hansen er på vegne av kommunen stolt av prosjektet og prisen for Årets helsebygg – og ser allerede positive effekter av nybygget. Han mener at omsorgstilbudet er bedre rustet for å møte fremtiden nå.

Prisen for Årets helsebygg utdeles av kurs- og konferansearrangøren Nohrcon i forbindelse med den årlige "Temauke om fremtidens omsorgsboliger og sykehjem" med studietur og konferanse, for å hedre de gode eksemplene, slik at andre kan inspireres av dem.

De tre nominerte prosjektene til årets pris var

  • Alta omsorgssenter, Alta kommune
  • Biri omsorgssenter, Gjøvik kommune
  • Lindelia sykehjem og omsorgsboliger, Bærum kommune

Juryens uttalelse 

Alta omsorgssenter er et veldig stort anlegg, men på grunn av sin arkitektoniske utforming oppleves det ikke dominerende. Anlegget er godt tilpasset tomten og nærmiljøet. Bygg C skiller seg positivt ut med sin organiske form.

Alta omsorgssenter framstår med god kvalitet, utstrakt bruk av tre og neddempet, noe som passer for målgruppen. Utformingen med bygninger med gårdsrom gir god funksjonalitet både inne og ute."

Stort bygg, med gode miljøtiltak gjennom bla bruk av massivtre og miljøtiltak som gir lavt CO2 avtrykk. Mange funksjoner i samme bygg som kan gi en fordel i drift. Godt plassert i terrenget. Gode høyder inni bygget, gir åpenhet og godt innemiljø.

Arkitektene

Stein Halvorsen, arkitektfaglig leder og hovedeier i Stein Halvorsen Arkitekter sier:

- Kontoret er utrolig stolte av prosjektet og det er stor glede å motta kåringen. Vi søker alltid å skape bygg som oppleves som et godt sted å være for brukerne, og har med Lysning (AOS) lykkes med å skape en god ramme for et godt liv på et omsorgssenter.

- Vi takker alle våre samarbeidspartnere hos PEAB Bjørn Bygg, landskapsarkitektene i Bjørbekk & Lindheim, ingeniørene i Visti, Ny Struktur og OsloTre, og ikke minst byggherre, med prosjektleder Johan Fredrik Nilsen ved roret, som ga oss muligheten og rommet til å utvikle et anlegg og arbeidsplass som måtte tilpasses beboerne, nærmiljøet og byen Alta.

- I de 5 årene det tok fra de første strekene til de første brukerne kunne flytte inn, har mange medarbeidere på vårt kontor bidratt med flott innsats. Vi er takknemlig for deres bidrag til et flott resultat, og vi håper at både ansatte og beboere er fornøyd med Alta omsorgssenter.

Les mer her >>

Relaterte saker

1--torvbr-c3-a5ten-skole---hundven-clements-photography

Årets skolebygg 2021

Publisert: 9. april 2021
DCIM\100MEDIA\DJI_0389.JPG

Europan 16 er lansert

Publisert: 6. april 2021
Exterior_5_-_photo_MDH

Vinnere av DOGA Hedersmerket 2021

Publisert: 11. mars 2021
02_Vindmøllebakken_by Helen & Hard_Sindre_Ellingsen_72dpi_Lav

Statens pris for byggkvalitet - Nominér

Publisert: 4. mars 2021

Mest leste saker