Hurtigpraksis

Arkitektstudenter i Hurtigpraksis er et uavhengig initiativ stiftet av en liten gruppe arkitektstudenter ved AHO, i 2015, og senere videreført av studenter fra alle landets skoler.

Mange arkitektstudenter opplever et stort sprang mellom studiene og arbeidslivet. Bredden av arkitekt- og plankontorer som finnes gir enorme muligheter, men mange studenter kjenner ikke til disse.

Arkitektstudenter i Hurtigpraksis tilbyr deltakerne en mulighet til å få et bredt innblikk inn i arkitektens hverdag slik den fortoner seg fra små til store kontorer til mer eller mindre tradisjonelle roller som arkitekter kan fylle.

Fredag 14. august var studentene, som representerte alle disipliner inkludert interiør og landskap, på besøk hos Arkitektbedriftene. Utviklingssjef Janeche Bull Borander loset dem gjennom:

- Arkitektbedriftene i Norge

- Arkitekten, arkitektbransjen og byggenæringen

- Samfunnsutviklingen – hva skjer rundt oss

- Arkitektur skaper verdi

- Verktøy og regelverk

- BIM

Godt og viktig initiativ

- Det er alltid veldig hyggelig å ha studentbesøk, og vi er glade for å være en fast del av programmet i Hurtigpraksis. Hurtigpraksis er et godt og viktig initiativ som vi gjerne støtter fordi det gir studentene et viktig innblikk i det arbeidslivet som vil møte dem, sier Borander.

- Praksis i studietiden gjør at de nyutdannede er bedre rustet og trenger mindre opplæring i sin først jobb, og det kommer også arbeidsgiver til gode. Målet for besøket hos Arkitektbedriftene er å gi studentene innblikk i arkitektbransjen og introdusere dem til ulike temaer knyttet kontorenes og prosjektenes rammevilkår. Ekstra hyggelig er det å oppleve stor interesse for Arkitektur skaper verdi-prosjektet vårt, avslutter hun.

Relaterte saker

1191658335

Studenter trenger skjermer

Publisert: 6. april 2021
Layout1 (2)

Arkitektstudenter i Trondheim lager kreativ møteplass

Publisert: 1. mars 2021
Skomvaer_Rock Diagram-01

Profesjonalitetsprisen 2-2019

Publisert: 14. februar 2020
964765850

Kurs i prosjekteringsledelse

Publisert: 13. august 2019

Mest leste saker