Speed date med internasjonal presse

Arkitektbedriftene arrangerer i forbindelse med Oslo arkitekturtriennale 2019 en speed-date mellom norske arkitektbedrifter og utenlandske journalister. Vi gjennomførte et liknende arrangement i 2016 med positive tilbakemeldinger fra deltagende kontorer.

Arrangementet er nå fullbooket!

Målet er å vise frem et bredt spekter av norske arkitektkontorer og skape nye og spennende relasjoner mellom våre medlemmer og utenlandsk presse.

Tema for triennalen er «Degrowth», se ytterligere informasjon nederst i saken. Det er naturlig i noen grad å koble sin presentasjon til denne tematikken, og det vil forventes at deltakere har gjort seg tanker rundt spørsmål som:

  • Hvordan kan fremtidens byer utformes når fokus er miljø og mennesker, i en verden hvor livskvalitet og bærekraft settes foran økonomisk vekst?
  • Hvordan kan morgendagens arkitekter ta sitt samfunnsansvar i utformingen av nye bygningstyper, byrom, og sosiale og kulturelle møtesteder?

Om Oslo arkitekturtriennale 2019

«Den globale oppvarmingen akselererer, og både aktivister og myndigheter verden over erklærer krisetilstand. Mens havet stiger og ekstremværet øker, ser vi at også de sosiale idealene om likhet, velferd og livskvalitet trues. Kløften øker mellom de som har altfor lite og de som har altfor mye.

Et avgjørende spørsmål for arkitekturens samfunnsrelevans, er hvordan den forholder seg til samtidens klimakrise og økende sosiale forskjeller. Arkitektprofesjonen har et unikt utgangspunkt for å utfordre vekstparadigmet. På den ene siden er den dypt innviklet i vekstøkonomien gjennom bygge- og eiendomsbransjen. På den andre siden er mange arkitekter mindre motivert av penger enn av sosiale, kulturelle og kunstneriske verdier.

Årets arkitekturtriennale, NOK: Arkitektur og nedvekst, undersøker begrepet nedvekst og dets konsekvenser for byene våre. Festivalen leter etter urbane og arkitektoniske løsninger for en verden hvor livskvalitet og miljø settes foran økonomisk vekst. Hvordan former og bygger vi byene våre i en slik verden? Og hvordan kommer vi oss dit? Bli med og skap fremtidsbilder av en verden der alle har nok.»

Les mer om triennalen her >>

 

Praktisk informasjon

Sted: Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo. Produksjonsrom 1.
Dato: 26. september 2019
Tid: kl.12:00 - kl.14:00