Snøhetta nådde ikke til topps i internasjonal konkurranse

Snøhetta kom på delt andreplass i verdensfinalen av det internasjonale vekstskaperprogrammet EY World Entrepreneur Of The Year 2023. Andreplassen delte de med de øvrige 44 internasjonale finalistene. Det var Doris Hsu, styreleder og CEO fra GlobalWafers Co., Ltd., i Taiwan som stakk av med seieren.

–  Snøhetta handler om fellesskapet og skaperkraften til 400 ansatte fra mer enn 40 nasjonaliteter. Jeg er stolt over hva vi får til sammen, og ikke minst at vi nådde helt til finalen i Monaco, sier den norske finalisten fra Snøhetta, Kjetil Trædal Thorsen i Snøhetta.

Bærekraft ble trukket frem av den nasjonale juryen, da Thorsen og Snøhetta vant Norgesfinalen i februar:

– Bærekraft på alle nivå er i kjernen av valgene vi tar, og er også sentralt når vi måler effekten av prosjektene over tid. Som for eksempel CO2-reduksjon på Times Square, økning av marinbiologisk mangfold under operaen i Oslo og likestilling mellom kjønnene i arbeidslivet ved nasjonalbiblioteket i Alexandria,  sier Thorsen.

– Snøhetta, som er en anerkjent global aktør fra et relativt lite land, har virkelig klart å gjøre seg bemerket internasjonalt. Selv om vi ikke nådde helt til topps har vi all grunn til å være stolt av den dyktige finalisten fra Norge, sier Ina K. Rosenberg, partner i EY og leder for EY Entrepreneur Of The Year i Norge.

Snøhetta en verdenskjent virksomhet innen arkitektur, landskapsarkitektur, interiør, produktdesign og grafisk og digital design. I tillegg til hovedkontoret i Oslo, har virksomheten kontorstudioer i Australia, Kina, USA, Frankrike og Østerrike.

Fakta om EY Entrepreneur Of The Year

Verdens største vekstskaperprogram, EY Entrepreneur Of The Year, er nå inne i sitt 22. år i Norge. Internasjonalt blir det arrangert for 37. gang. Det er et globalt program som skal inspirere aktive eiere til videre vekst og verdiskaping. Hensikten er å fremheve og hedre personer som bidrar med ideer, satser kapital og yter egeninnsats for å skape varige verdier og arbeidsplasser

Relaterte saker


Mest leste saker