Nyheter fra din arbeidsgiverforening 09.04.18

Økte terskelverdier i offentlige anskaffelser

Fra 6. april gjelder justerte terskelverdier for offentlig anskaffelser. Ny nasjonal terskelverdi er nå 1,3 mill. kroner.

Jarmund og Siraj om boligkvalitet

Hør på ny podkast fra Byggeplassen, med debatt mellom arkitekt Kristin Jarmund og OBOS-sjef Daniel Siraj om hva boligkvalitet er. Begge to spisser og konkretiserer sine meninger, lytt her:

De tre store rådgiverne vokser innen arkitektur

Arkitektbedriftene i Norge har igjen bedt Asplan Viak, Norconsult og Rambøll om å skille ut sin arkitektvirksomhet fra hele selskapets omsetning i 2017. De tre omsatte for til sammen 891,2 mill kr i arkitektmarkedet.

Entreprisedagen Vest 12. april

For tredje år på rad ønsker SANDS, i samarbeid med EBA Vestenfjelske, Kluge, Byggenæringens Landsforening og Entrepriserettsforeningen i Bergen velkommen til Entreprisedagen i Vest. Arkitekter er særlig velkommen!

Smugkikk på byggesøknader i MAKS

Det nærmer seg lansering av søknadsløsningen i MAKS. Les mer og se bilder her!

Kartlegging av konkurransekostnader

Det er iverksatt et prosjekt hvor det skal kartlegges konkurransekostnader i utvalgte prosjekter. Prosjektet tar for seg fire til fem prosjekter av ulik størrelse og type. Det skal gjøres en vurdering av kostnadsomfanget i et samfunnsøkonomisk perspektiv.

God debatt på lederfrokost

Et tyvetalls ledere av arkitektkontor diskuterte i morges felles utfordringer i bransjen, som produktivitet, industrialisering, samarbeidsformer, konkurranseformer, hvordan ta en posisjon i samferdelsmarkedet og globalisering. Etter frokosten var det Byggedagene med 450 aktører fra byggenæringen. Styreleder i Arkitektbedriftene stilte i paneldebatt i storsalen.
Arkitektbedriftene i Norge Telefon 22 93 15 00 post@arkitektbedriftene.no #UNSUB#