Skavang i debatt med Solberg og Støre

Arkitektbedriftenes adm dir Egil Skavang deltok onsdag i en politisk debatt om digitalisering sammen med statsminister Erna Solberg og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre på Byggedagene.

Byggedagene er byggenæringens viktigste politiske arena. Onsdag 29. mars deltok adm dir i Arkitektbedriftene Egil Skavang i paneldebatt under åpningen av todagers-arrangementet i storsalen på Oslo Plaza.
 
I år handler byggedagene særlig om digitalisering. Programmet ble åpnet av statsministeren, som snakket om hvordan Norge skal bli en digital vinner. Hun la særlig vekt på det offentliges ansvar for å digitalisere kommunikasjonen med det offentlige på flere felt enn selvangivelsen. Hun var også opptatt av at fagarbeiderne også får digital kompetanse (se videointervju med statsministeren her).
 
Leder av Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre skilte seg ut i panelet ved å være mest opptatt av hvordan digitalisering kan bidra til mindre bruk av svart arbeid og annen useriøsitet i byggenæringen.
 
I panelet deltok også administrerende direktør i Byggenæringens landsforening (BNL) Jon Sandnes for å spisse temaet inn mot digitaliseringens betydning for verdiskaping i byggenæringen, og konsernsjef i Veidekke Arne Giske og Beate Størkson fra Vicsenario.
 
Egil Skavang rettet i sine innlegg en særlig oppmerksomhet mot behovet for en hele byggenæringen flytter seg fremover samtidig. Hele næringen er veldig integrert. Det offentlige kan for eksempel bidra ved at virkemiddelapparatet,  dvs Innovasjon Norge og Forskningsrådet, kan jobbe med prosjeket som kommer hele næringen til gode, ikke bare enkeltfirma.
 
 
Arrangøren streamet arrangementet åpent på bygg.no. Du kan se hele debatten på www.bygg.no.

Relaterte saker

170907 skjermdump ramsøska

Filmene fra markedsfrokosten er ute

Publisert: 7. september 2017
Egil_1_web

Arkitektene har mye å gjøre, og forventer mer

Publisert: 7. september 2017
170901 80 største

Ti sider om arkitektbransjen i Byggeindustrien

Publisert: 1. september 2017
170829 tekgjeng

Samlet TEK-gjengen

Publisert: 30. august 2017
170829 tekgjeng

Samlet TEK-gjengen

Publisert: 30. august 2017
170818 bilfri sal arendal

Bilder fra Arendalsuka 2017

Publisert: 18. august 2017
cropped-anbud365-logo-1

Ber om kontrollorgan som selv kan ettergå offentlige anskaffelser

Publisert: 4. august 2017
Egil_1_web

Arkitektbedriftenes tre nye satsninger

Publisert: 30. juni 2017

Mest leste saker