Nyheter fra din arbeidsgiverforening 29.06.18

"Monica Mæland vil rasere norsk byggkvalitet"

En samlet bransje går sterkt ut mot Kommunaldepartementets høringsforslag til ny forskrift om byggesak (SAK). ? Kommunalminister Mæland vil rasere norsk byggkvalitet, sier Liv Kari Skudal Hansteen fra Rådgivende Ingeniørers Forening som får støtte fra Arkitektbedriftene i Norge, Norske Arkitekters landsforbund, Arkitektenes fagforening og Tekna.

Enighet om tariffavtalene

Arkitektbedriftene i Norge har sammen med henholdsvis AFAG, Naturviterne og Parat, kommet til enighet om å forlenge tariffavtalene for en periode på to år. Avtalene er gjeldende fra 1. juli 2018 til 30. juni 2020.

Ny standard for universell utforming

Standardene for universell utforming av byggverk har etter ni år endelig kommet i nye utgaver: NS 11001 - del 1 og del 2. Arkitektbedriftenes Ketil Moe har vært prosjektleder.

Arkitektmarkedet har vokst bra i 2017, men venter nedgang

Arkitektmarkedet ligger an til å nå toppen i 2019 og falle noe i 2020. Det viser det nyeste scenariet fra Prognosesenteret. Faktorer som forventet renteøkning og lav befolkningsvekst vil trolig gi lavere boligbygging og etterhvert også nedgang for nye yrkesbygg," sier adm dir Egil Skavang i Arkitektbedriftene.

re.form - arkitektur og design former fremtiden

Med mottoet «re.form ? Arkitektur og design former fremtiden», transformeres Torvgata til Arkitekturgata og et samlet Arkitektur-Norge viser hvordan design og arkitektur bidrar til omstilling. Vi kaller det reform på ordentlig!

Sommerstengt i fellesferien

Arkitektbedriftenes administrasjon følger byggenæringens fellesferie, og har sommerstengt fra og med mandag 9. juli og frem til mandag 30. juli! Vi ønsker alle våre medlemmer og samarbeidspartnere en riktig fin ferie!
Arkitektbedriftene i Norge Telefon 22 93 15 00 post@arkitektbedriftene.no #UNSUB#